Otázka sociální. - Masaryk, Tomáš Garrigue, 1850-1937 (E-knihovna, 2017)
Masarykova kritická analýza teorie socialismu a marxismu. Pojednání z roku 1898 postihuje hlavní filozofické a sociologické slabiny těchto hnutí, zároveň se svým obsahovým zaměřením dotýká problémů, jež jsou vlastní všem tzv. moderním společnostem.