Básnické počátky - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Čapkova poezie z raného tvůrčího období, doplněná překladem povídky amerického autora. Kniha je cenným dokumentem pro zkoumání Čapkova ověřování možností básnického výrazu a svědčí o nesnadném hledání uměleckého sdělení.