Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Dnes již klasické pohádky a nevšední příběhy lidí, zvířátek a pohádkových bytostí. Pro děti od šesti let. Poetické příběhy plné laskavého humoru, v nichž se prolíná nadpřirozený svět kouzel se světem skutečným. Vždyť kde jinde se dočtete o princezně s rozbitým kolenem, o Hejkalovi, který se dal na politiku a stal se poslancem, nebo o poštovních skřítcích, kteří si pochutnávají na telegrafních páscích maštěných poštovním lepidlem? Veselé pohádky doprovází známé ilustrace Josefa Čapka.