Od člověka k člověku. - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
2. svazek Čapkovy společenské publicistiky z let 1926-1931 obsahuje chronologicky uspořádané novinové články, zachycující společenské i politické dění v rozvinutém období první československé republiky. Ve svazku tak vzniká plastický obraz Čapkova působení v oblasti publicistiky i obraz jeho organizátorské činnosti v kulturním i politickém životě, kde se přiklání k T.G.M.