Univerzitní studie - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Kniha obsahuje čtyři Čapkovy práce z dob univerzitních studií, v nichž reagoval na soudobou estetickou literaturu, názory a teorie a zároveň se snažil najít i vztah estetiky a dějin umění.