Saharou a pralesem : dobrodružství kapesního automobilu, který se pokusil o světový rekord mezi Prahou, rovníkem a Prahou - Elstner, František Alexander, 1902-1974 (Cestopisy, 2018)
Reportáž o cestě, kterou podnikl autor v roce 1947 z Prahy k rovníku v nejmenším československém autě Aero Minor. Dálková trasa vedla z Prahy do Alžíru a dále přes Saharu do Západní Afriky.