Neobuté dobrodružství pana Selbyho Ippsena : povídka o muži, jenž přišel o boty ve světě, kde boty znamenají všechno - Pytlík, Tomáš, 1986- (Tomáš Pytlík, 2015)
Povídka mladého českého autora nese rysy satirické antiutopie i andersenovské pohádky a vypráví příběh muže, který přišel o své boty - a to ve fiktivním městě Šťastná podrážka, kde se botám přikládá zcela zásadní význam.