The three musketeers - Dumas, Alexandre, 1802-1870 ([nakladatel není známý], 2015)
Historický román slavného francouzského romanopisce vypráví o dobrodružstvích a láskách čtyř nerozlučných přátel v neklidných dobách vlády Ludvíka XIII. Historické skutečnosti se v romantickém, dějem nabitém příběhu tří královských mušketýrů a gaskoňského kadeta prolínají s bohatou autorovou fantazií v mozaice dvorských intrik, milostných zápletek a přátelství na život a na smrt. Kromě řady romantických a milostných dobrodružství podává světově proslulá kniha i barvitý a čtivý obraz života ve Francii v l. polovině 17. století.