Můj nejlepší kámoš - Novotný, David Jan, 1947- (Oceněná díla, 2017)
Nekonvenčně napsané fiktivní vzpomínky mladého muže na jeho partu. Obhroublým jazykem hospodských hrdinů vypráví vypravěč osudy svých přátel, jejichž hlavní starostí bylo vždy sbalit prima holku, která pokud možno nedělá problémy. Vyprávění probíhá na pozadí situace od srpna 1968, ale politické reálie jsou zcela marginální.