Žabí rok - Šimečka, Martin M. 1957- (Oceněná díla, 2017)
Soubor autobiografických povídek, vydaný poprvé exilovým nakladatelstvím Index roku 1985, je osobitou generační výpovědí mladého slovenského autora v konfrontaci s realitou socialistického Československa.