Mirny - Andjelkovski, Tašo, 1949- (E-knihovna, 2017)
Sbírka sevřených a stručných veršů pražského antikváře a básníka je subtilní úvahou, která upoutá hrou se slovy a neúnavnou snahou o hledání neotřelých a naléhavých významových symbolů. Stín a noc je společným přívlastkem úsečných reflexí, které se rodí před čtenářem bez většího náznaku sentimentu. Také soumrak a omyl jsou sdělné a Mirny (snové zklidňující a nenásilné bytosti) mají dar posílit. Knížka je autorovým básnickým mementem pro poslední chvíle života.