Temná komora - Chlíbec, Bohdan, 1963- (E-knihovna, 2017)
Druhá autorova sbírka přináší jeho verše z let 1996-1998. Básněmi prolíná jakási vlna syrových temných reflexí, která se v závěru jednoznačně mění v téma smrti. Objevují se motivy lidské důstojnosti, strachu i ponížení. Textům nelze upřít svébytný básnický jazyk, který je podmíněn snahou o dodržení pevného a sevřeného tvaru verše.