Paklíč - Fiker, Eduard, 1902-1961 (E-knihovna, 2017)
Humoristický detektivní román, ve kterém proti bandě podvodníků v čele s nepravým policejním inspektorem, bojuje spisovatel detektivních románů spolu se svou ženou. Hrdinou humoristické detektivky, ve které si autor vzal na mušku sám sebe, je spisovatel detektivních románů, který čelí se svou ženou bandě podvodníků. Nepravý policejní komisař, nepravý americký milionář a jeho stejně falešní podvodníci nakonec podléhají po řadě humorných zápletek spravedlnosti. Román byl jako jedna z prvních autorových knih v r. 1944 zfilmován.