Série C-L : detektivní fantazie - Fiker, Eduard, 1902-1961 (E-knihovna, 2017)
Jedna z prvních moderních českých detektivek začíná důmyslně připravenou loupeží velké zásilky bankovek a rozvíjí se do mnoha následných zločinů. Výbuch vagónu převážejícího bankovky série C-L na kilometru 297.3 rozmetá jejich ohořelé zbytky po okolí. Všechny bankovky jsou zničeny. Záhy je nedaleko nalezeno tělo mladé zastřelené ženy. Jak souvisí její vražda s výbuchem? A opravdu byly všechny bankovky zničeny? Podle první poloviny téhle knihy byl natočen úspěšný krimifilm Na kolejích čeká vrah. Druhá polovina knihy je napínavým thrillerem o souboji vyšetřovatele s chytrým a všeho schopným zločincem. Navíc v ní Fiker předpovídá vznik jednoho vynálezu, který se v současné době stává skutečností. Nejslavnější vystoupení nezapomenutelné dvojice vyšetřovatelů Kalaš - Karlíček, která prochází volnou trilogií Zlatá čtyřka - Série C-L - Kilometr devatenáct.