Hodina smrti : (Strýc Silas) - Le Fanu, Joseph Sheridan, 1814-1873 (E-knihovna, 2017)
Román anglického spisovatele 19. století je plný dobrodružného děje, ponuré atmosféry a napětí. Odehrává se v Anglii minulého století v prostředí zchudlé a zdegenerované šlechtické rodiny. Vypravěčkou je mladá dívka, která po otcově smrti žije u podivínského strýce, léta podezíraného z loupežné vraždy. Hrdinka se jen s největším úsilím ubrání rafinovanému spiknutí, přičemž se stane nedobrovolnou svědkyní dalších vražd a nakonec objasní pohnutou a krví poznamenanou historii své rodiny.