Vdavky Nanynky Kulichovy : a co se kolem nich sběhlo. - Herrmann, Ignát, 1854-1935 (E-knihovna, 2017)
Román sleduje osudy obyvatel starého pražského domu, v němž se pod jednou střechou stýká svět měšťáků a drobných řemeslníků. Děj se odehrává v průběhu 3 měsíců, které předcházejí sňatku hezké domovnické dcerky a mladého učitele. Epizody spojují dvě psychologicky prokreslené postavy - dobrosrdečné ženy z lidu a měšťácké paničky.