Tartarin of Tarascon - Daudet, Alphonse, 1840-1897 ([nakladatel není známý], 2012)
Úsměvné ironizující dílko o příhodách chvástavého měšťáka, toužícího po slávě a dobrodružství. Předstírané hrdinství ho dovede nakonec až k cestě do Afriky, kam se vypraví lovit lvy. Na cestě se setkává se zajímavými lidmi, ale ani na této výpravě mu není dáno ukojit svou ctižádost. Zklamán se vrací domů, provázen jediným přítelem, který ho neopustil, jednohrbým velbloudem, jenž mu i doma poslouží jako svědek při líčení neuvěřitelných příhod.