Das Entstehen des christlichen Glaubens - Funda, Otakar Antoň, 1943- (Verlag Karolinum, 2012)
Německy psaná studie, kterou český filozof a religionista věnoval samým počátkům křesťanské víry: zamýšlí se nad významem událostí, jež se odehrály v kruhu Ježíšových přívrženců po Ježíšově ukřižování.