Úvod do lingvistiky a lingvistické bohemistiky - Mareš, Petr, 1954- (Karolinum, 2014)
Učební text zprostředkovává znalost některých důležitých lingvistických pojmů-termínů a podává přehled vybraných koncepcí jazyka a principů jeho zkoumání. Určeno pro posluchače bakalářského studia oboru český jazyk a literatura.