Její pastorkyňa - Preissová, Gabriela, 1862-1946 (E-knihovna, 2017)
Autorčina románová adaptace vlastní divadelní hry ze života vesničanů na moravském Slovácku, proslavené mimo jiné operou Leoše Janáčka.