Svět zvířat - Pížl, Jaroslav, 1961- (E-knihovna, 2017)
Sbírka obsahuje především meditativní a lyrické básně v próze. Malé básně v rytmizované próze, útržky a reflexe všedních i svátečních dnů, rozčleněné do oddílů - Svět lidí, Další exteriéry a Svět zvířat. Třetí básnická sbírka mladého autora přináší opět jeho "gestickou poezii", za niž se stal nositelem Ceny Jiřího Ortena. Důraz na rytmus a melodii těchto básní v próze z nich dělá skvostně vybroušené miniatury. Nakladatelská anotace.