Lodní deník - Kremlička, Vít, 1962- (Oceněná díla, 2017)
Soubor textů z let 1984-1990 tvoří řada snových vizí, vzpomínek a dojmů motivovaných úzkostným pocitem mladého člověka bez vyhlídek do budoucnosti.