Vrah v šarlatu - Volák, Josef, 1942- (E-knihovna, 2017)
Detektivní román, vydaný poprvé roku 1969, v němž se autor kriticky zamýšlí nad výstředním způsobem života mladé skupinky studentů, jejichž hra na sladký život končí tragickou smrtí mladé dívky. Na zámku, kde ze studijních, umělecky tvůrčích i správních důvodů žijí dvě studentky, malíř, sochař a vedoucí party opravářů, koná tato společnost výstřední večírky s dobovými kostýmy. Při jednom z nich je studentka záhadně zavražděna a během vyšetřování dojde ještě k vraždě další.