Osmačtyřicátníci : Chodská trilogie II - Baar, Jindřich Šimon, 1869-1925 (E-knihovna, 2017)
2. část autorovy "chodské trilogie" je širokým historickým obrazem národního obrození a revolučního kvasu na Chodsku před rokem 1848. Na pozadí revolučního roku 1848 zde autor líčí životní koloběh chodské vesnice a podává poutavý obraz národního zápasu sedláků.