Dvě vraždy v mém dvojím životě : detektivní román, částečně autobiografie - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (E-knihovna, 2017)
Román z roku 1996, v němž se autor vyslovuje ke krutému nařčení své ženy ze spolupráce s bývalou STB. Próza má dvě dějová pásma i dvě různé literární formy. Na straně jedné jde o detektivku z Edenvaleské koleje, na druhé je vážný příběh zničení citlivé spisovatelky, která trpí nespravedlivým obviněním v pokoutně vydaných seznamech agentů.