Smutek poručíka Borůvky - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (E-knihovna, 2017)
Dvanáct kriminálních povídek navzájem spojených postavou hlavního hrdiny, sympatického stárnoucího vyšetřovatele. První z řady Škvoreckého detektivních knížek se vyznačuje perfektní kombinací, plně respektuje pravidla detektivního žánru a splňuje všechny nároky na logický základ i řešení zápletky. Další z předností této povídkové sbírky je autorův příjemný nadhled a smysl pro dobromyslný humor.