Krátké setkání, s vraždou - Salivarová, Zdena, 1933- (E-knihovna, 2017)
Příběh začíná vraždou mladé dívky. Při pátrání po vrahovi se seznámíme s postavami a vztahy v prostředí české emigrace v Torontu. Pokojné prostředí českých emigrantů v Kanadě naruší návštěva dívky z Československa, která je téhož dne zavražděna. V pátrání policii "pomáhá" i manželská dvojice, a tak vznikne několik různých pohledů na možná řešení. Hlavní hrdinka je ohrožována na životě, ale přesto se stává jednou z podezřelých. V krátkých kapitolách se skrývá vtipný a gradující děj s výraznými autobiografickými znaky.