Prima sezóna : text o nejdůležitějších věcech života - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (E-knihovna, 2017)
Cyklus příběhů o dospívání studentů z malého města v době protektorátu. Vypráví o pubertálních zmatcích Daniela Smiřického, méně než průměrného žáka gymnázia, okouzleného dívkami a jazzem. Jeho pověst sukničkáře je neoprávněná, protože objekty jeho tužeb ho neustále přivádějí do trapných situací. Tragikomické pachtění hrdiny přehlušuje dusivou protektorátní atmosféru, která je všudypřítomná a svými důsledky se obráží i v životě studentů.