Hříchy pro pátera Knoxe : detektivní divertimento - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (E-knihovna, 2017)
Cyklus deseti detektivních povídek, jejichž vtip spočívá v důsledném porušování pravidel klasické anglické detektivky. Vtip příběhů tkví v důsledném porušování pravidel, které specifikoval páter Ronald Arbuthnot Knox, anglický teoretik tohoto žánru. Hrdinou všech povídek je česká zpěvačka, která instinktem odhaluje vrahy a podvodníky, přičemž se neohlíží na žádné závazné regule. Čtenář může vyzkoušet svou schopnost vyřešit logický rébus.