Nebe, peklo, ráj - Salivarová, Zdena, 1933- (E-knihovna, 2017)
Soubor empatických psychologických povídek významné exilové autorky. Povídky jsou psány bez zřetelného filozofování a sentimentality, s hlubokým pochopením pro psychiku mladých lidí, kteří se pohybují na hranici malosti a velikosti vlastní i světa kolem sebe, mezi láskou a osamělostí, optimismem a tragikou.