O umění a kultuře. - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
První ze 3 dílů souboru Čapkovy kulturně publicistické činnosti obsahuje jeho novinářskou a časopiseckou tvorbu zabývající se uměním a kulturou z let 1907-1918.