Obrázky z Holandska - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Cestopisné fejetony o Holandsku doplněné Čapkovými kresbami. Do Holandska cestoval na kongres Penklubů v Haagu v roce 1931 spolu s F. Langrem a E. Konrádem. V knize (fejetony z cesty vycházely v novinách od 26. 7. - 6. 9. 1931, knižně poprvé 1932) přiblížil zajímavosti Holandska. Zmiňuje se o historicky významných městech (Rotterdam, Delft, Amsterdam, Leiden), starých mistrech malířství, o přírodě, vodách, grachtech atd. Jako zkušený zahrádkář se rozepsal i o květinových zahrádkách a polích.