Povětroň - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Druhá část volné trilogie Karla Čapka, v níž se projevuje jeho humanismus, pochopení a soucit s obyčejným člověkem. Povětroň je příběhem letce, který byl po havárii letadla dopraven do nemocnice. Nikdo, ani on sám, neví, kdo je, odkud a kam letěl a proč riskoval život v tak nepříznivém počasí. Na tyto otázky hledají odpověď tři osoby - milosrdná sestra, jasnovidec a básník. Vznikají tak tři příběhy, ale skutečnost zůstává neodhalena.