Povídky z jedné kapsy - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Filozoficky laděné kriminální povídky, v nichž se autor zamýšlí nad otázkami práva a spravedlnosti, dobra a zla, zločinu a trestu. Soubor obsahuje příběhy z první republiky, ve kterých se Čapek snaží dobrat odpovědi na některé problémy lidského jednání ve vztahu ke skutečnosti a psychologii člověka v krizové situaci zde postihuje v celé její mnohotvárnosti.