Výlet do Španěl - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Soubor cestopisných črt a fejetonů o španělské zemi, jejím lidu, kultuře a přírodě. Ve 30. letech 20. století se Karel Čapek vydává do Španělska, pár let před vypuknutím španělské občanské války. Procestuje několik regionů, navštěvuje nejznámější španělská města, z nichž každé je specifické, jiné. Co tehdy na jihu Evropy objevil? Jak vnímal španělskou kulturu? Jak popisuje koridu, víno a andaluské flamenco?