Beznadějná pokolení - Bang, Herman Joachim, 1857-1912 (Světová próza v českých překladech, 2018)
První román výrazného dánského představitele literárního impresionismu vypráví ponurý, dekadentní životní příběh upadajícího rodu a jeho posledního potomka.