The hound of the Baskervilles - Doyle, Arthur Conan, 1859-1930 ([nakladatel není známý], 2010)
Klasický detektivní román s hororovými prvky situovaný do viktoriánské Anglie představuje v promyšlené zápletce Sherlocka Holmese a jeho pomocníka dr. Watsona. Nejslavnější Doylův detektivní příběh vypráví o záhadných úmrtích na venkovském panství v pochmurné vřesovištní krajině, které přijíždí vyřešit slavný Sherlock Holmes se svým přítelem a pomocníkem doktorem Watsonem. Za zdánlivě nadpřirozeným řáděním vraždícího nepolapitelného psa se skrývá, jak se nakonec Holmesovi podaří prokázat, neovladatelná lidská hamižnost a zášť. Jedinečné líčení atmosféry tajemství a hrůzy z událostí, které se zdánlivě vzpírají lidskému chápání, vychází u této nejznámější anglické detektivky z principů gotického románu.