Dva divoši : dobrodružství dvou chlapců, kteří se učili žít jako indiáni - Seton, Ernest Thompson, 1860-1946 (E-knihovna, 2017)
Kniha kanadského přírodovědce a zálesáka přináší dobrodružný příběh dvou dospívajících chlapců, kteří se učí odhalovat tajemství života v divočině. Dnes již klasický příběh dvou kamarádů - Yana a Sama, kteří prožívají svá dobrodružství na kanadské farmě na pomezí hlubokých lesů. Učí se rozdělat oheň, postavit si týpí, vydělávat kůže a ušít si obuv a mnoho dalších indiánských dovedností. Poznávají vlastnosti a zvyky divoké zvěře, učí se orientovat v drsné přírodě. Je to ale také příběh o přátelství a moudrosti.