Poklad na Stříbrném jezeře - May, Karl, 1842-1912 (E-knihovna, 2017)
Dobrodružný příběh Old Firehanda, Old Shatterhanda, Vinnetoua a jejich přátel na výpravě za legendárním indiánským pokladem. Určeno starším dětem a mládeži. Ryšavec Cornel se svou zločineckou trampskou bandou míří do hor ke Stříbrnému jezeru, kde je ponořeno ohromné indiánské bohatství z dávných časů. Po stopách mu jdou Old Firehand, tetička Droll a další lovci, kteří s ním mají nevyřízené účty. Později se k nim přidá ještě Old Shatterhand s Vinnetouem. Ale pronásledování se zkomplikuje, protože kmen Utahů vykopal válečnou sekeru proti bělochům.