Sandokan. - Salgari, Emilio, 1862-1911 (E-knihovna, 2017)
Třetí z řady dobrodružných románů o šlechetném malajském pirátu Sandokanovi. Ve třetím příběhu o Sandokanovi se spojují osudy Tremal-Naika, Ady a Kammamuriho na straně jedné a Sandokana s Yanezem na straně druhé. Úhlavním nepřítelem není ani lord James Guillonk, ani Suyodhana, nýbrž James Brook, rádža ze Sarawaku.