Hubený nás nedostanou - Skolek, Richard, 1987- (Richard Skolek, 2017)
Debutová knížka brněnského autora Richarda Skolka obsahuje fejetony, které vycházely jednotlivě v Brněnském a Blanenském deníku a rovněž v týdeníku Týden u nás. Všechny fejetony se nesou v podobně hravém tónu jako je například tento: "V mládí jsem se viděl v celé řadě profesí. Kromě velmi populární dráhy kosmonauta či popeláře jsem uvažoval i o kariéře na Hradě, ale brzy jsem pochopil, že nemá cenu plánovat tak daleko dopředu. Můj život ovšem nabral nečekaný směr. Byl jsem v důsledku špatného zdravotního stavu velmi hubený a neduživý. Rodiče si řekli, že hlavu mám v pořádku a tělo potřebuje tužit; a proto mne nechali zapsat do sportovní třídy. Sport ovšem nepomáhal a všichni příbuzní říkali: "Jez, jez!" A tak jsem holt jedl a jedl. ... Po pár letech se karta obrátila. Obětavým gastronomickým úsilím jsem dosáhl váhy vskutku enormní. Sport nepomáhal a všichni příbuzní říkali: "Už nejez!" ... Když mi bylo osmnáct a o dívkách jsem si mohl nechat jenom zdát, byla mi darována zvláštní kniha - Jak sbalit ženu. Vyjeveně jsem pročítal tipy na neobvyklé rande,