Vzdechy a povzdechy - Skolek, Richard, 1987- (Richard Skolek, 2017)
Soubor veršů, v němž současný překladatel a spisovatel Richard Skolek hledá především odpovědi na otázky, které se především dotýkají citových, intimních, ale i mezilidských vztahů. Láska je mocná čarodějka, láska překoná nepřízeň osudu, láska zvítězí nad vším. Jenže... co když ne? Co když ona prvotní jiskra pomalu vyhasne? Co když se vytratí vášeň, co když přijdou děti? Na tyto otázky hledá Richard Skolek odpovědi ve své básnické sbírce Vzdechy a povzdechy, která se z nadýchaného obláčku lásky pouští do husté a nepřehledné mlhy vztahů. Bez obalu a nemilosrdně, ale s nadhledem. Nakladatelská anotace.