Nesvlíkej se sama - Skolek, Richard, 1987- (Richard Skolek, 2017)
Sbírka epigramů současného mladého brněnského autora, které již byly většinou uveřejněny v regionálním jihomoravském tisku. Formou pravidelného rýmovaného verše se autor pokouší vyjádřit jak k současné společenské a politické situaci na domácí scéně, tak i k některým motivům, principům i příčinám lidského chování a jednání. Skolek si třeba všímá atmosféry při volbách, beznadějné bezdomovecké existence či krutosti dnešní doby, která potlačuje city a dává přednost ekonomickému a materiálnímu zisku. Na druhé straně však dokáže satiricky komentovat i milostné trojúhelníky, dojmy z varhanního koncertu, obezitu či lidskou poctivost.