Stopy v divočině - Seton, Ernest Thompson, 1860-1946 (E-knihovna, 2017)
Společné vydání dvou povídek amerického klasika přírodní prózy, jejichž hrdinové jsou mohutný grizzly a stříbrný lišák. Ve dvou povídkách vypráví E.T.Seton s velkou láskou příběhy života divokých tvorů od narození do smrti, s mnoha dobrodružstvími i každodenním bojem o přežití. V povídce Medvěd Monarcha je ústřední postavou mohutný medvěd grizzly, v povídce Domino jde o mazaného samečka stříbrné lišky. Povídky jsou vhodné pro čtenáře dětského i dospělého věku, vedle napínavého dobrodružného děje přinášejí i řadu fundovaných informací o životě v americké přírodě.