Arizona - Paulík, Jaroslav Jan, 1895-1945 (E-knihovna, 2017)
Román, inspirovaný atmosférou trampského života ve 20. letech, který bývá řazen do literárního proudu české poetistické prózy. Autor se pokusil vykreslit několik postav vesměs střední společenské vrstvy, jejichž touha po romantice a úniku ze všedního života se realizovala v trampingu. Dramatickým vyvrcholením děje je tragické střetnutí trampů s četnictvem.