Malé básně v próze - Baudelaire, Charles, 1821-1867 (E-knihovna, 2017)
Prozaický pandán k nejproslulejší sbírce francouzského prokletého básníka Květy zla. Nedokončený cyklus básní v próze vydával Baudelaire časopisecky v letech 1862 - 1865. Jeho hluboká znalost soudobé společnosti a úžasná básnická imaginace se spojila v dokonalých stylisticky vybroušených a myšlenkově obsažných textech. Sbírka je klasickou ukázkou umělecky velice náročného žánru, který se pohybuje na pomezí poezie, filozofie, intelektuálního vtipu a zhuštěné reflexe.