Pride and prejudice - Austen, Jane, 1775-1817 ([nakladatel není známý], 2015)
Klasický román pro ženy z prostředí zámožných středních vrstev na anglickém venkově na konci 18. a počátku 19. století. Román se odehrává na samém konci 18. století a líčí klidný, ničím nerušený život, všední zábavy, radosti a starosti v rodině s pěti dcerami na vdávání. Rodinný klid je narušen v okamžiku, kdy se na obzoru objeví zámožný mladý a svobodný muž. Vdavky jsou v této době pro ženu jedinou možností zaopatření a proto je nutné okamžitě kolem kandidáta ženitby splést rozsáhlou síť rafinovaných intrik, z nichž by se již nemohl vysvobodit. Autorka dává svému románu ironický podtext, osobitý humor a projevuje výjimečný smysl pro absurditu tehdejší společenské reality. Všechny postavy románu - stoický otec, jeho energická žena i pět vdavekchtivých dcer - vstoupily již dávno do povědomí čtenářek na celém světě.