Devět kapitol o novějším románu francouzském : volné studie - Vrchlický, Jaroslav, 1853-1912 (E-knihovna, 2017)
Soubor statí, jež český spisovatel, básník a překladatel Jaroslav Vrchlický věnoval proměnám francouzského románu 19. stol. Texty představují francouzské spisovatele, kteří zásadním způsobem ovlivnili podobu francouzské prózy tohoto období.