Antikrist - Nietzsche, Friedrich, 1844-1900 (E-knihovna, 2017)
Německý filozof - voluntarista odhaluje podstatu křesťanství a definuje principy nového hodnotového systému. Křesťanství sjednocuje všechno protikulturní, úpadkové, chorobné a protivědecké - zosobňuje pouhou "mstivost" vůči všemu velikému. Radikální kritika směřuje k popření významu existence křesťanství. Z křesťanské éry musí vzejít nová doba, jež prostřednictvím "přehodnocení všech hodnot" zrodí zcela revoluční hodnotovou koncepci, opírající se o ocenění boha života. Razantní odmítnutí křesťanství formuje zcela originální systém hodnot.