Smutek se dědí - Landová, Olga, 1966- (Současná česká próza, 2017)
Sbírka povídek debutující české autorky vypravujících drobné příběhy obyčejných lidí z česko-polského pohraničí. Soubor patnácti povídek, nahlížejících očima dětských i dospělých, většinou ženských postav do příběhů obyčejně neobyčejných lidí, zabydlujících kraj Stolových hor na Broumovsku. Atmosféra i dějinné stopy tohoto osobitého kraje hrají v povídkách Olgy Landové zásadní roli, vstupují do osudů jejích hrdinů a určují i styl jejího vyprávění.